Mitt ute i havet finns Key West. Det tar ca 3 timmar att köra bil från fastlandet till Key West. En underbar tur som går på broar och öar rätt ut i Mexikanska Gulfen. Under resan passerar man många öar som är väl värda att undersöka

På Key West finns låga trähus längs lång gator. Hemingway hade ett hus längs en av gatorna som går tvärs över ön på Whitehead St. Idag finns ett museum som är trevligt att besöka.

På ön finns också den anrika baren och restaurangen Sloppy Joe på Duval street. Se livebilder från en av deras webkameror nedan.

I historic harbour finns en underbar restaurang som heter Conch Republic Seafood Company. Vi blev rekommenderad den från vårt hotell för några år sedan. Vi åt ångkokta Rosa djuphavsräkor med majsbröd och relish. En otroligt enkel rätt men en av de bästa på hela resan. Mycket trevlig restaurang mitt i hamnen.

Passa gärna på att hyra en båt med skeppare som ta er ut till en av alla dem små öarna som finns runt omkring Key West. Där kan ni bada och sola helt ensamma. Öarna nås bara via egen båt.

På Key West finns den södra utposten mot världen och Cuba, Southernmost Point of the Continental USA. Den ligger längst ner på Whitehead st som är parallellgata till Duval street. 

Ett annat häftigt utflyktsmål är Fort Jefferson mitt ute i havet, Fort Jefferson

Det finns otroligt mycket att uppleva i Key West, ta god tid på er!