Det finns många paradis i världen. Ett av mina paradis är Sanibel & Captiva islands i sydvästra Florida. Hela sydvästra Florida är helt underbart. South West Florida hittar man mellan Tampa i norr och Napels i söder på Floridas västra kust mot Mexikanska Gulfen. Området är lugnt och avkopplande med många stränder med vit korallsand. Sanden blir aldrig brännande varm utan behaglig att gå på. Vattnet är lugnt och det finns många små och stora öar längs kusten.

Sanibel och Captiva når man via en bro från Ft Myers. När man kör över bron till Sanibel kör man enligt mig in i paradiset. Sanibel och Captiva är två öar som är förbundna med ett kort bro. För att komma till Captiva måste man köra över Sanibel därav att öarna ofta benämns tillsammans, Sanibel & Captiva Island.

På Sanibel och Captiva är husen låga och färggranna. Stränderna är vita och långa. Öarna är sandöar som har skapat långgrunda stränder. 

Det finns gott om hotell och motell att bo på. Utbudet av att hyra hus och lägenheter är också goda. När man väl är ute på öarna kan man stanna länge. Allt finns förutom om man är sugen på MC Donalds, det finns inte.

Sola och bada är ett naturligt inslag i dagen. Men det finns mycket mer att göra. På Sanibel finns ett stort reservat för olika djur och växter, J. N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge Complex . Här kan man vandra på långa spångar och uppleva Floridas djur och växtliv på nära håll. 

Om ni vill plocka snäckor är ni på rätt plats. Sanibel anses som ett av världens bästa stränder att plocka snäckor på. Här finns snäckor av alla slag och vill man lära sig mer finns guidade turer på ön. Läs mer om Shelling här

Vill man uppleva Florida från vattnet rekommenderar vi att hyra kajaker och paddla. Mellan Sanibel/Captiva och fastlandet finns många spännande vatten att upptäcka. Vill man inte paddla kan man hyra båt och köra själv eller chartra en båtar med kapten som tar en till en öde sandö. Det finns många uthyrare och charterföretag att välja på.

Det finns också många restauranger för alla smaker. Vi kan varmt rekommendera en middag på Mucky Duck på Captiva. Restaurangen ligger precis vid stranden. Det är en liten restaurang och det gäller att komma i god tid för det går inte att boka bord. Passa på vara på plats innan solen går ner. Denna platsen är en av de bästa om man vill se den magiska solnedgången över Mexikanska Gulfen. Det är helt oslagbart när den blodröda solen går ner i havet.

Sunset over Gulf of Mexico
Solnedgång på Captiva Island