America’s vindistrikt nummer 1. Ta en tur genom Napa och låt smaken styra resan. I Napa hittar ni de stora och små Vingårdar. Alla vi gärna att ni stannar och provsmakar deras viner. Alla gård säljer sina produkter lokalt. Vin är ganska dyrt i USA och en del vin som finns i Sverige kostar mindre. Men det är alltid trevlig att se var vinet är tillverkat. 

Vissa gårdar har även övernattning och restaurang. Tänk på att alkohol och trafik inte hör ihop!

Jag vill slå ett slag för en av mina favorit vinmakare, Robert Mondavi, vars vackra gård ligger mitt i Napa. Gården ligger mycket vackert och en visning med provsmakning kan varmt rekommenderas. 

I närheten av Napa finns även Lagunitas bryggeri för de som gillar öl. De har i anslutning till bryggeriet en resturang som serverar alla deras öl. Passa på och testa de som inte finns i Sverige, de har en avsmakningsmeny.