Anrika Blazer kommer snart tillbaka som en 100% elbil. Blazer EV är Chevrolets svar på Ford Mustang Mach-e och ska börja säljas i USA nästa sommar. Storleken är som den gamla versionen S10 som kom under 80-talet dvs en mindre SUV. Räckvidden beräknas till upp till 51 mil och kommer levereras med 4 olika grundpaket, 1LT, 2LT, RS och SS. 2 LT och RS finns med fram-, bak- eller fyrhjulsdrift.

Snabbast och dyrast blir SS-versionen med 565 hästkrafter och fyrhjulsdrift ska den kunna nå 96 km/h (60 mph) på under fyra sekunder. Räckvidden för prestandavarianten uppges vara 47 mil, och batterierna ska kunna snabbladdas med hela 190 Kwh

GM:s självkörande Super Cruise-funktion, som kan styra bilen automatiskt på motorvägar och klarar filbyten på egen hand, finns som tillval till alla versioner utom SS, där den ingår i standardutrustningen. Detta fungerar än s¨längen enbart i USA och Canada.

Modellen bygger på GM:s elbilsdedikerade Ultium-plattform som ska utgöra grunden för en uppsjö av elbilar framöver – inklusive bjässen Hummer EV och en eldriven Chevrolet Silverado.

Utöver ovan nämnda varianter har Chevrolet också utvecklat en Blazer EV speciellt för den amerikanska polisen. Den får de starkaste motorerna och det största batteriet, samt en speciellt utrustad kupé.

Priserna i USA börjar på motsvarande 460 000 kronor för den billigaste 1LT-varianten. Den snabbaste SS-versionen kostar från 676 000 kronor.

I skrivande stund är det inte klart om eller när Blazer EV kommer till Sverige.

Läs mer till Chevrolet.com

Chevrolet Blazer EV
GM Ultium Platform för 100% elbilar