Om du importerar en bil från USA betalar du 10 % i tull och 25 % i svensk moms på bilens inköpspris och transporten i USA. Detta gäller för bilar och lätta lastbilar. Om bilen kvalificerar sig som samlarfordon även kallad veteranbil i dagligt tal betalar du inte tull och bara 12 % svensk moms. Vilka bilar som klassas som samlarfordon kan du läsa mer om på vår samarbetspartner Nordtrafik hemsida.

Transportkostnaden över Atlanten kostar är i cirka 15 000 kronor beroende på hur bilen fraktas och från vilken hamn den skickas från. Andra kostnader som tillkommer är transportförsäkringskostnader på 1,5 % och skeppsmäklaravgifter på cirka 5 000 kronor exklusive moms.

När bilen finns i Sverige behöver den registreras hos Transportstyrelsen. Först måste bilen anpassas till Svenska förhållande, främst lampor. Hur mycket som måste göras beror på om bilen är importerad som samlarbil, dvs veteranbil eller vanlig bil. Räkna runt 25 000 kr om någon ska göra det åt dig och bilen är importerad som vanlig bil.

Vi svarar gärna på frågor och ger tips och vägledning utifrån dina önskemål. Vårt mål är att leverera bilar, produkter och tjänster med en personlig touch. Om du vill veta mer, ring +46 70 690 98 99 eller skicka och mejla till info@usa-bilar.se