Du kan inte köra på en väg i Amerika utan att se åtminstone en handfull Ford F-150 Pick Up Truck. Ingen överraskning, egentligen; F-150 har varit USAs mest sålda truck i flera år.

Ford F-series PickUp, nu kallad F-150, har varit den mest sålda truck i USA i mer än 40 år och det mest sålda fordonet av något slag i USA i över 30 år.

Genom att lansera den helelektriska F-150 Lightning har Ford påbörjat sin mest ambitiösa innovation sedan Model T och resultatet är en snabb och kapabel pickup med noll utsläpp. Lightning delar mycket av den vanliga F-150:s kaross och kabin men byter ut  bensindrivna V-6 och V-8 motoralternativ mot ett par elmotorer och ett av två olika batteripaket. Standard-Range-batteriet levererar enligt WLTP 370 km per laddning och Extended-Range-batteriet levererar enligt WLTP 514 km. 

Det är inte den första elektriska pickupen som kommit ut på marknaden – GMC:s Hummer EV SUT och Rivian R1T har också lanserats i år. Ingen av dessa lastbilar har dock styrkan hos F-150-namnet bakom sig, och den elektriska versionen av USA:s favorit PickUp kostar i USA mindre än konkurrenterna.

Läs mer på Ford sida

Det finns många roliga tester av bilen på YouTube, här hittar du några.

GMC Sierra vs F-150 Lightning släpvagnstest
EL vs Diesel